APK

Wat is APK?
De APK is een Algemene Periodieke Keuring. Dit is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Heeft u vragen als “hoe vaak moet mijn auto APK gekeurd worden”?

Hoe werkt de APK keuring bij APK Veenendaal?
1. U maakt vóór uw APK vervaldatum een afspraak.
2. Op de afgesproken tijd & datum komt u of iemand anders met uw auto naar onze garage in Veenendaal.
3. Terwijl wij uw auto APK keuren kunt u genieten van een kopje koffie of thee. U kunt dus wachten tijdens de APK keuring.
4. Na ongeveer een half uurtje is de APK keuring afgerond.
5a. Is uw auto APK goedgekeurd dan bent u weer een jaar APK gekeurd. Heeft u een oldtimer, dan is deze voor twee jaar APK gekeurd. Na de goedkeuring ontvangt u het APK-keuringsrapport van ons.
5b. Is uw auto APK afgekeurd dan ontvangt u van ons een rapport met punten ter verbetering. Deze punten repareren we graag tijdens een vervolgafspraak. Hierna kunnen wij uw auto opnieuw APK keuren.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?
Wilt u nu weten wanneer de APK van uw auto vervalt en dus gekeurd dient te zijn? Kijk dan op de website van VWE. U hoeft hier enkel uw kenteken in te vullen waarna u onder het kopje APK uw APK vervaldatum ziet staan. U kunt uw auto tot 2 maanden voor de vervaldatum laten keuren, zonder dat de nieuwe vervaldatum terugschuift.

APK Keuring bij APK Veenendaal